Известие

Collapse
No announcement yet.

копчето на климатика издава странен шум

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• копчето на климатика издава странен шум

Здравейте колеги , имам интересен проблем , на студено (говоря за температури около и под Нулата ) от копчето с което си регулирам температурата на климатика , издава много странен шум , като силно виене . Когато колата позагрее шумът постепенно утихва и спира. Случвало ли се е това на някой от вас ???

А дали звукът не е от моторчето на датчика за вътрешна температура?
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Със сигурност е от там,аз преди време го смених,но от скоро пак взех да го чувам и усещам,че проблема ще се появи отново,та във връзка с това да попитам,ако се остави само сензора(датчика) без моторчето дали климатроника ще работи коректно.
      156 2.0TS 155к.с.+ремап

Comment

Първоначално публикувано от Kuker Покажи съобщение
        А дали звукът не е от моторчето на датчика за вътрешна температура?
        за първи път чувам такъв звук , и е доста странен .. по-скоро към смешен , все едно тази част ще се откъсне и отлети

Comment

Първоначално публикувано от Quattro Покажи съобщение
          Със сигурност е от там,аз преди време го смених,но от скоро пак взех да го чувам и усещам,че проблема ще се появи отново,та във връзка с това да попитам,ако се остави само сензора(датчика) без моторчето дали климатроника ще работи коректно.
          Със сигурност няма да работи коректно.Предполагам че температурата ще по-ниска или по-висока, в зависимост от това какво е зададено студено или топло.С вентилаторчето по-бързо се актуализира температурата в купето.
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от nikolay_velinov Покажи съобщение
            Здравейте колеги , имам интересен проблем , на студено (говоря за температури около и под Нулата ) от копчето с което си регулирам температурата на климатика , издава много странен шум , като силно виене . Когато колата позагрее шумът постепенно утихва и спира. Случвало ли се е това на някой от вас ???
            Същата работа...от няколко дена откакто се застуди се почна пак,давам на контакт сутрин и все едно че ще паля совалка.Виууууууууууууууууууууууууууууууууу 3-4 минутки
            156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Това със совалката ми е много много познато И е много много дразнещо Та наложи ми се преди 2 дена да разглобя таблото и почистих въпросния датчик но все си е така .. опитах се да го разглобя от долния край ,от там само кабелчета и се отказах .. та бях чел някаде из форума че се смазвало нещо ,ама така и него открих ,а защо бръмчи така нямам обяснение, това малко нещо такав гаден звук ..
              Алфа 156 1.8 16в ТС

Comment

точно си мислех и аз да пускам такава тема.при мен го има сащия проблем и ако някой може да даде линк да видя как точно се разглобява таблото зада стигна до това моторче че да го смажа или незнам какво,ако някой може да каже какво да се прави
                AP 155 1.9TD-предишна,Opel Vektra b 1,6 16v-предишна,AP 156 1,8ts-настояща

Comment

Нищо не можеш да направиш на моторчето, най-много да му счупиш щипчиците.
                  sigpic

Comment

Нека си остане загадка за пасажерите.Даваш контакт-виуууууу..
                    –А? Кво е тва ве?
                    -Е как кво? Паля реактивния...
                    156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Първоначално публикувано от Kuker Покажи съобщение
                      Нищо не можеш да направиш на моторчето, най-много да му счупиш щипчиците.
                      Отваря се, не е като да не може. Ама се иска малко сръчност. И може да се смаже с фина грес оста на перката. Предполагам че при повечето колеги проблема обаче е в разбита втулка, подобно на компютърните вентилатори и смазването ще е временно решение.

Без моторче не работи добре, в смисъл не се актуализира достатъчно бързо информацията за вътрешната температура и климатроника не може да поддържа исканата стойност в режим AUTO. Казвам го от опит, понеже при мен перчицата не се въртеше. Аз си реших проблема със смяна на цялото моторче.
                      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                        ........Предполагам че при повечето колеги проблема обаче е в разбита втулка, подобно на компютърните вентилатори и смазването ще е временно решение........
                        Точно това имам предвид като казвам "..нищо не можеш да направиш...".
                        sigpic

Comment

Working...
                        X